Konyhaművészet

Kukoricapuding meggydzsemmel, diógrillázzsal

Nem mondom, hogy kalóriaszegény... Nem mondom, hogy 2 perc alatt készen van... Sőt azt sem mondom, hogy kihagyhatatlan... :) De elkészült, ezért leírom. 6 főre: 500-700 ml víz attól függően, hogy kemény vagy lágyabb "pudingot" szeretnénk 10 dkg kukoricadara 10 dkg dió 30 dkg cukor 1 dkg...

Karfiolfőzelék

Mivel a karfiol, amit az első AMAP zöldségdobozban kaptam, kissé ki volt nyílva, ezért ő lett a soron következő a salátamix, a bazsalikom és a mángold után. Lusta is voltam ma délelőtt, ezért minél egyszerűbbet kívántam készíteni. Nem bonyolult egy dolog, és meglehetősen kevés hozzávalóra van...

Quiche mángolddal

Nos eldöntöttem, hogy le fogom írni miket készítek a hét mely napján az AMAP-os szerzeményekből. A salátát megettük nyersen, semmi cicoma... én két pofára, a Drágám meg két levélnyit, azt mondta túl zöld. A bazsalikom is elfogyott, abból pestos galuska készült, semmi extra,...

Aludttej, túró nyers tejből

A piacon vettem nyers tejet, 200 Ft/l áron. Kíváncsi voltam, hogyha forralás nélkül fogyasztom, vajon lesz-e valamilyen nem kívánatos hatása. Mivel ízre teljesen elfogadható, sőt finom volt, ezért 3 dl-t benyakaltam belőle kezdéséképp, csak hogy bizton tudhassam, ezt bizony nem szükséges forralni....

Házi pékáru

Házi pékáru Nagy pékáru rajongók vagyunk mindketten. (Én mindig a kemencében sült, kelt tésztás finomságokról álmodozom.) A magyar, boltokban, szupermarketekben és egyes pékségekben kapható termékekről nem sok jót tudok megfogalmazni, de sejtem, ezzel ti is így vagytok. Néha-néha azért találok...